Skip to Content

Coaching 1 - Atelier Ander LichtSoms kun je het gevoel hebben dat je ergens niet zelf uit kunt komen. Je weet niet goed wat voor hulp je wilt, nodig hebt, of je denkt dat praten alleen niet helpt. Via coaching kun je proberen of je duidelijkheid kunt krijgen.

We maken een afspraak voor een kennismakingsbijeenkomst. Dat duurt ongeveer anderhalf uur en kost je niks. Ik ga tijdens die bijeenkomst met je op zoek via creatieve middelen naar wat je precies nodig hebt, wat jouw vraag is!

Tijdens die bijeenkomst kunnen we van beide kanten bekijken of het klikt en of ik wat voor jou kan betekenen. Als je dat wilt, gaan we daarna aan de gang met je vraag.

Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt, dus daar besteed ik veel aandacht aan. De omgeving waarin ik werk is rustig en ruim. Ik bied je aandacht, een lekker kopje koffie of thee met wat erbij.

Je hebt geen enkele ervaring nodig met creatieve middelen, iedereen kan met creatieve middelen werken en ik zie vaak dat mensen heel verrast zijn over zichzelf als ze eenmaal beginnen. Bijna iedereen heeft wel een zekere schroom te overwinnen maar daarna kunnen ze vaak genieten van wat er gebeurt! Samen zoeken we naar middelen die bij jou passen.

Ik werk met kunstzinnige middelen op een dynamische manier, dat kan met verf zijn maar ook met potlood, klei, toneel, spel, muziek of natuurmaterialen. Coaching 2 - Atelier Ander LichtHet dynamische zit hem in het feit dat ik als coach steeds kan wisselen en de materialen kan aanpassen. De ene keer begin je met boetseren en speel je toneel, een andere keer maak je een lied of teken je en wandel je in het bos.

Ik sta als coach naast jou en stem steeds met jou af wat we gaan doen. Jij bepaalt en kiest.

Het kunstzinnig werken raakt mensen dieper dan alleen praten, maar we praten natuurlijk ook!

Ik ben gewend om te werken met concentratieoefeningen. Ik merk dat mensen na zo’n oefening dieper bij zichzelf kunnen komen en los durven laten. Ik zet ook muziek in.

Ik vraag aan mensen om huiswerkopdrachten te maken zodat het thema van de vraag steeds verder uitgewerkt kan worden. Het huiswerk wordt weer besproken de keer erna.

Afhankelijk van de vraag kun je na 6 tot 8 sessies een heel eind komen met je vraag en voel je dat er weer beweging in je zit!


Alle prijzen zijn inclusief materiaal, exclusief materiaal dat thuis wordt gebruikt bij het huiswerk.

Individueel per sessie van 1,5 uur – 75 euro
Workshop per 2,5 uur per persoon – 25 euro

Begeleiding via de mail is een optie. (Na een aantal sessies, in overleg. Kosten zijn dan per gesprek 30 euro.) De prijzen zijn exclusief 21% BTW. Ik kan me voorstellen dat deze prijzen voor sommige mensen te hoog zijn.

Neem in dat geval contact met mij op, want ik praat graag met je over een andere vorm van betalen via het uitwisselen van diensten. Natuurlijk heb ik wel een bepaald bedrag aan geld nodig om mijn materialen te kunnen kopen.

Atelier Ander Licht
Website ontwerp door: Tom de Wit @ The Imagineering Suite