Skip to Content

Inspiratie - Atelier Ander LichtIk ben zelf als kunstenaar graag actief bezig met verschillende middelen. Ik heb veel met klei gewerkt, maar ook met speksteen. Sinds een aantal jaren werk ik met aquarelverf, oliepastel krijt en acrylverf. Natuurmaterialen zijn een ander favoriet middel van mij. Ik voel niet zo zeer de behoefte om anderen te laten zien wat ik maak, dus om te exposeren, maar ik leg in mijn werken gevoelens van mezelf vast. In de zomer ga ik vaak met een vriendin op creatieve vakantie om nieuwe idee├źn op te doen.

Mijn inspiratie haal ik heel vaak uit mijn wandelingen in de natuur. Vormen die ik zie of materialen die ik vind inspireren mij dan om er een mooi werkstuk mee te maken. Maar het samen werken in een groep tijdens een cursus die wordt gegeven door een andere kunstenaar geeft ook weer nieuwe voeding aan mij. Inspiratie vind ik verder als ik tentoonstellingen bekijk van andere kunstenaars; laatst nog in Zeeland kwam ik een andere kunstenaar tegen die zulk mooi werk maakte dat ik met zijn techniek ben gaan experimenteren, ook met mijn groep.

Atelier Ander Licht - Home pagina afbeeldingMeditatie of concentratieoefeningen helpen mij om te focussen op kunstwerken die ik maak. Ik doe dat thuis zowel binnen als buiten in mijn eigen tuin, en in de vrije natuur. Het bos hier in Amersfoort is een prachtige plek om buiten te mediteren, maar als ik de kans krijg om aan zee te zijn en te wandelen door de duinen en langs het strand, voelt dat ook heel fijn! Een andere keer heb ik meer behoefte aan open land, zoals bijvoorbeeld als je met de auto naar Groningen of Zeeland rijdt en daar de enorme ruimte om je heen ziet met de wolkenluchten om je heen in plaats van alleen maar een klein stukje boven je…

Een ander middel dat ik gebruik om nieuwe inspiratie op te doen is “verdwalen”. Niet echt, maar gewoon zomaar gaan lopen en zien waar je terecht komt, of zomaar gaan fietsen en dan weer links dan weer rechtsaf gaan. Verrassend waar ik dan soms terecht kom!

 

Atelier Ander Licht
Website ontwerp door: Tom de Wit @ The Imagineering Suite